RIOMA

 

Logo 400x400

floral liria2 244 210Klasszikus és modern szépség

 

 

A Rioma céget a hetvenes évek közepén alapították Montillában (Dél-Spanyolország), és a kiváló minőségű anyagoknak, valamint a folyamatos innovációnak köszönhetően vált a világpiac meghatározó szereplőjévé. Jelenleg többmint 80 országban forgalmazzák termékeiket, és úttörőnek számítanak Európában a hagyományos, digitális és lézeres textilnyomás területén.

 

A gyártó hírnevét a klasszikus és modern virágmintás szövetek alapozták meg, melyek a mai napig meghatározóak a kínálatban. A nyolcvanas években mutatták be a Néon vitorlavászon szövetet, mely best-sellerré vált nemcsak a kontinensen, de világviszonylatban is. A következő mérföldkő a Baghera fantázianevet viselő kárpit volt, mely bevezetése óta keresett és többszösen díjazott bútorszövet. A kilencvenes években a jelentős európai és nemzetközi vásárokon való rendszeres részvétellel ösztönözték növekedésüket, mely folyamat sikere egy új épületben öltött testet az új évezred elején: megközelítőleg 30.000 négyzetméter alapterületű létesítményben tervezik, gyártják és raktározzák a spanyol vállalat lakástextil- és divatipari kollekcióit.

 

rioma hq

 

Ez a kínálat - mely évente megközelítőleg száz új cikk megjelenésével bővül - három fő stílus körül csoportosul:

 

● A klasszikus termékcsalád a már említett virágmintákon alapul, melyek a 19. századot is felölelő gyűjtésből származnak. A designerek tapétákat, festményeket és muzeális értékű dokumentumokat kutatnak fel, és ebből az inspirációból születnek újdonságok.
● A gyermekeknek és fiataloknak szóló kollekciókat a színek változatossága, természetes alapanyagok és a mese-, illetve állatvilág által ihletett motívumrendszer jellemzi.
● A kortárs válogatásban a művészi érzékenység találkozik a bátor, vibráló színválasztással és a tagadhatatlan egyediséggel.

 

 

A Rioma azonban nemcsak kollekciók összesége. Az eredmények mögött kidolgozott elvek és koncepciók szerint dolgozó munkatársak állnak. Az ő kreativitásuk vezet el olyan fejlesztésekhez, amelyek a lehető legjobb minőséget biztosítják. Bútorszöveteik bizonyítottan időtállóak, és kitűnő eredményeket érnek el a különböző minőségellenőrzési, illetve kopásállósági vizsgálatokon.
A Microsue® szövés garantálja a több mint 100.000-es eredményt a Martindale teszt során, így az ezzel a tecnológiával készült bútorszövetek elnyűhetetlenek nemcsak rendszeres igénybevétel, de közületi felhasználás esetén is. A Resistant® kezelés egyszerűbbé teszi az anyagok mindennapi tisztítását, míg a Tenacil® festés élénk és tartós színeket ad a szövetnek.

 

Az alapanyagok kiválasztásától és feldolgozásától a kikészítésig nemcsak a legmodernebb, de a legzöldebb módszereket is használja a cég: szigorú belső ellenőrzések és intézkedések biztosítják a környezetvédelmi szempontok érvényesülését, a cég többek között elsők között állított üzembe víztisztító berendezést, termékeik megfelelnek az ISO 9001 és OEKO-TEX® szabványoknak, valamint különleges hangsúlyt fektetnek a tisztán természetes színezékek használatára és a fenntarthatósággal összeegyeztethető anyagokból (gyapjú, len, juta, selyem) készült kollekciók előállítására.

 

Az ökológiai lábnyom minimalizálása mellett a társadalmi felelősségvállalás is fontos sarokköve a vállalat politikájának. Az Uniceffel is együttműködve olyan kezdeményezések mögé áll a cég, melyek a szegénység és éhezés leküzdésén fáradoznak, elősegítik a környezettudatosság érvényesülését és segítséget nyújtanak hátrányos helyzetű csoportoknak - főleg gyermekeknek - az elidegenedéssel szemben.

 

 

Úgy gondoljuk, hogy a Rioma cég képviseletét ellátva, nemcsak konkrét termékeket, de 21. századi szemléletmódot is tudunk közvetíteni partnereinknek és a végfelhasználóknak. További információkat találhatnak a Riomáról a cég honlapján angol és spanyol nyelven, illetve bőséges képanyagot találhatnak a gyártó termékeiről képgalériánkban.

 

Regisztrált felhasználóink letölthetik aktuális árlistánkat honlapunkról is.

 

Amennyiben felkeltették érdeklődésüket a Rioma anyagok, forduljanak hozzánk bizalommal üzletkötőjükön vagy a megszokott elérhetőségeken keresztül!

 

 

 

 

 

Kiemelt hírek

2016: év végi munkarend

 

Idén decemberben is a lehető legtovább állunk partnereink rendelkezésére.

 

 

Bővebben